Felhívás

Szerző: reffehe Közzétéve:

Kedves Testvérek!

A világjárvány következtében hazánkban is szigorú óvintézkedéseket vezettek be. Egyenlőre kiszámíthatatlan, hogy ezekre meddig lesz szükség.

A kormányrendeletekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége arra kérte március 16-án kelt levelében a gyülekezeteket, hogy minden alkalmat ideiglenesen függesszenek fel, beleértve az istentiszteleteket, bibliaórákat, rétegalkalmakat.

A kérésnek eleget téve, a rendeleteket engedelmesen betartva, szeretném a következőkről tájékoztatni a gyülekezet tagjait:

  • a rendeletek visszavonásáig valamennyi gyülekezeti alkalmainkat felfüggesztjük március 18-ától kezdődően
  • a megszokott időpontokban a harangok megszólalnak, egyéni elcsendesedésre, igeolvasásra és imádkozásra buzdítva a Testvéreket
  • az internet adta lehetőséget kihasználva minden nap rövid igemagyarázattal szeretnénk szolgálni, így tartva a kapcsolatot a Testvérekkel – ezek az igeszolgálatok a gyülekezet honlapján (reffehergyarmat.hu) és a facebook oldalán (facebook.com/ Fehérgyarmati Református Egyházközség) megtekinthetőek
  • a Lelkészi Hivatal nyitva tartása is szünetel, telefonos egyeztetés után van lehetőség arra, hogy halaszthatatlan ügyeket rendezzenek a Testvérek, az elérhetőségek: Tardi László 70/345 0177; Némedi Gusztáv: 30/689 5828
  • a konfirmációval kapcsolatosan később tudunk tájékoztatást adni

Továbbá arra kérjük Testvéreinket, hogy szeretteikkel együtt naponta tartsanak közös áhítatokat és imádkozzanak egymásért, gyülekezeteinkért, a döntéshozókért, a szolgálatban lévőkért és a betegekért.

Buzdítjuk a Testvéreket, hogy maradjanak kapcsolatban az Úrral, és maradjunk kapcsolatban egymással is lélekben és digitális úton is.

Vigyázzanak saját és mások egészségére az óvintézkedések komolyan vételével és megtartásával!  

„Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál!” (Példabeszédek 18,10)

Bízva Isten kegyelmében és az Ő áldását kérve Testvéreinkre és szeretteikre:

Némedi Gusztáv lelkipásztor és Szarka Tamás gondnok

Fehérgyarmat, 2020. március 18.

Kategória: Felhívás

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük