2020 augusztus 20. zászlófelvonás

Szerző: reffehe Közzétéve:Imádság a hazáért (1942)

Nemzeteknek hatalmas fejedelme, Úr Isten, leborulunk előtted és megköszönjük, hogy minket magyaroknak teremtettél és népünk véres és gyászos történetében mindnyájunknak részt adtál. Tárd fel előttünk isteni tervedet, hogy ne éljünk céltalanul és reménytelenül, de azért küzdjünk, azért szenvedjünk s azért imádkozzunk, amiért teremtettél minket.
Tudjuk, Atyánk, hogy te velünk örök szövetséget kötöttél s a népek sorából különös kegyelemmel választottál ki. Hálát adunk, hogy isteni szándékodat oly sokszor megdicsőítetted nemzetünk életében s nehéz próbák viharos századaiban sem töröltél ki minket a nemzetek sorából. Tudjuk azt is, hogy nem vagyunk méltók hozzád, hogy tele vagyunk bűnnel, szeretetlenséggel, önzéssel, gyűlölséggel, pártoskodással és sok, kibeszélhetetlen nyomorúsággal.
Kérünk, hajolj le hozzánk és bocsáss meg nekünk. Taníts bűnbánatra, múltunk megsiratására, hogy hozzád térjünk, aki késedelmes vagy a haragra és nem fizetsz nekünk álnokságaink szerint. Amilyen magas az ég a földtől, olyan nagy a te kegyelmed a téged félők iránt s amily távol van a napkelet a napnyugattól, oly messze veted tőlünk vétkeinket. Amilyen könyörülő az atya a fiakhoz, úgy könyörülsz rajtunk, bűnösökön.
Ebben bízva kérünk, mutasd meg minden nyomorúságunkat, mély süllyedésünket, hogy annál jobban kívánjuk szabadításodat. Szüntesd meg ellened való lázadásunkat, hadd legyünk igazán népeddé és Krisztusban szeretett gyermekeiddé.
Nehéz századok után tárd fel előttünk a jövendő kapuját, növeld meg közöttünk az előtted hódolók seregét, hadd legyen a te szent Fiad a királyunk, és történelmünk a te nagy neved dicsőitse. Szánj meg és válts meg minket, nemzetek Atyja, szerető Atyánk a Jézus Krisztus által. Ámen.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük